söndag 13 januari 2008

Lite seg orkar inte skriva så mycket, lånar lite text!” Det var vykortsvackert vinterväder på Orsa Grönklitt idag, 4-5 minusgrader, nästan 80 cm snö i terrängen och en strålande sol som orkade över horisonten ett par timmar. Förutsättningarna var med andra ord perfekta för skidåkning!Tidigt i loppet satte fjolårets VM-sprinter Petter Myhlback, Karlslund, fart på loppet och bröt loss en tätklunga på tio man hjälptes åt att hålla ett högt tempo vilket undan för undan tvingade den ene efter den andre att vika ner sig. Vid varvningen efter 21 km var klungan decimerad till sex man. Karlslunds Petter Myhlback och en pigg Olle Sjöström från Orsa var flitiga i att igång dragjobbet. Med en knapp kilometer från mål gick Myhlback på hårt och fick en lucka.- Det var inte tänkt som ett ryck, men jag drog hårt och så såg att jag att jag fick en liten lucka. Då var det bara att stå på, berättade Myhlback för skidsport.com.”


Själv var jag med täten ett tag, men sakta o säkert växte avståndet. Jag låg med en ganska stor klunga slutade som 26:a, inte super nöjd, men det var första tävlingen och största delen av svenska LL eliten!


Man tappar ganska mycket av att stanna o dricka saft på vätskekontrollerna!
Körde på ett par 18 år gamla skidor som Hinken (Henrik Forsberg har haft). Vallade lite för mycket fäste för denna banan, hade inte åkt här förr!


Eliten körde tydligen ovallat, vilket jag hade tjänat ganska mycket på att också göra! Men det är inte utrustningens fel… Bara att träna på


4 kommentarer:

TomasK sa...

Tänk om du hadeåkt på Rossignol-skidor. Då hade du vunnit, jag lovar ;)

Miike sa...

Jag har sålt mina Ross, fan de funkade inte så bra.. men på skate har jag 1 par kvar!! Tacka vet jag gammla fina skidor.. kör du tävling till helgen? Sveg eller Mora!!

Anonym sa...

Förmodligen för mycket saft. 5 dl. borde räcka.

Miike sa...

Robban jag fick nog fan inte i mig 5dl på hela loppet! 2 muggar spillde nog hälften! Så jag kan inte klaga på för mycket saft heller!